2019. március 6., szerda

Borbás Edina: Kék macska

~~~ Recenzió ~~~

Szeretném megköszönni az Álomgyár Kiadónak és Borbás Edina szerzőnek a lehetőséget, hogy elolvashattam Kék macska c. könyvet. Ez a történet magában szívott, nem akart elengedni. Felemelő és üdítően hatott rám. Nagyon szeretem az ilyen fajta történelmi romantikus könyveket. Ahol a tisztelet és az adott szó még ért valamit. Sok jót hallottam róla és kíváncsian fogtam neki az olvasásnak. Köszönöm az élményt!


Borbás Edina
Kék macska



Tartalom:

Pezsgő ​lokálélet és szenvedélyes szerelem a századforduló romantikus Budapestjén. 
1901 tavaszán a Nyugati pályaudvar füstös peronjára érkezik egy ártatlan, vidéki lány, Eliza, akit magával ragad a nagyvárosi élet forgataga. Egy véletlen találkozás gróf Madarassy Andrással örökre megváltoztatja a hajadon addigi életét, míg végül az elveszett, tiszta lelkű szakácslány a Kék Macska nevű kétes hírű lokál konyháján talál menedéket. 
A buja mulató kalandor életű tulajdonosa, Somossy Károly mindent az irányítása alatt tart, a konyhától a kéjbarlangon át a lokál exkluzív fogadóteréig. Alkalmazottai marionettbábuként ugrálnak előtte, kivéve Carola Cecíliát, a Kék Macska díváját, akinek szenvedélyes természetével még az Európa-szerte elismert üzletember sem bír. Eliza élete összeforr a Kék Macska lokál buja mindennapjaival. Vajon sikerül megőriznie tisztaságát ebben a fényűző, mégis romlott világban? 


Véleményem
5/5
  
Annyira nem akartam, hogy vége legyen. Direkt lassan olvastam, hogy tovább tartson ez a remekmű. Élveztem minden egyes pillanatát, a hangulatát, a korhű időket, a cselekmény és a gyönyörű beszédet.  Kész felüdülés volt számomra ez a romantikus-kaland történet. 1901-ben Eliza felutazik Budapestre, hogy munkát kapjon. De sajnos mire oda ért, kedves ismerőse már nincs ott. Ehelyett Kék macskába kapott helyett és munkát. Bármilyen kort is, nézzük sajnos itt is megtalálható a szerelem, féltékenység, irigység, gyűlölet... Kedvenceim között van Poldi Bácsi, aki talpig úriember és ugye ne felejtsük el Madarassy grófot sem. Melaniet nem bírtam, nem tetszett... Kicsit irritáló volt számomra a személye
Viszont ármánykodás és az irigykedés felütötte a fejét Kék macskában.
Szegény Eliza miken nem ment keresztül. Szorítottam érte, hogy végre megtalálja a boldogságot, szerelmet. De mindenben van valami jó, hiszen később megismerkedett Madarassy gróffal és lassan, de biztosan egymásban szerettek.  Viszont sajnos akadályok görgetett az élet, a sors.
Nagyon filmszerűen hatott rám ez a történet. Magával ragadott az egész cselekmény. Izgalom, szerelem, ármánykodás és irigység jellemzi az egészet, ahol a történet végére mindenki elnyeri a méltó jutalmát.

Szívesen olvasnék még szerzőtől, ehhez hasonló történelmi romantikus történet Bárcsak adhatnék 10 vagy több csillagot. Méltóan megérdemli. Köszönöm a lehetőséget. Hatalmas élmény és szívből ajánlom, akik szeretik a  korhű történelmet és a romantikát. 


Kedvenc Idézetek:



A könyvet itt tudjátok beszerezni: